| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Sajgonki
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Papier ryżowy (10 sztuk) - Pędy bambusowe (140 g) - Makaron Vermicelli (200 g) - Grzyby mun suszone (30 g) - 1 marchewka - Sos sojowy - 1 łyżeczka suszonej ostrej papryki - Sól, pieprz - Sos ostry paprykowy (opcjonalnie) - Olej do smażenia ![]() 1. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy na nią mięso. 2. Smażymy mięso, aż do zarumienienia. Dodajemy sól, pieprz, paprykę. Następnie dodajemy łyżeczkę sosu sojowego i opcjonalnie łyżeczkę sosu paprykowego. 3. Po usmażeniu mięso przekładamy do miseczki do której będziemy wrzucać pozostałe składniki. 4. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 5. Po ugotowaniu studzimy, tniemy na drobniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki z mięsem. 6. Grzyby zalewamy wrzątkiem i czekamy, aż nabiorą elastyczności. Ok 5 minut. Następnie siekamy i wrzucamy do miseczki z mięsem i makaronem. 7. W taki sam sposób postępujemy z pędami bambusa i z marchewką. 8. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Składanie i smażenie: 1. Na duży talerz wylewamy ciepłą wodę. W wodzie będziemy zamaczać każdy płat papieru ryżowego przed złożeniem sajgonki. 2. Moczymy papier, przekładamy na blat i nakładamy farsz. 3. Zawijamy mocno sajgonkę. Odkładamy na bok i składamy kolejną. 4. Gdy sajgonki się osuszą wrzucamy je na rozgrzany głęboki olej i smażymy, aż do zarumienienia. Podawać z sosem sojowym lub innym ulubionym dipem. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|