| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Rzadkie pyry
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 4, 5 dużych ziemniaków- 2 marchewki - 1 średnia cebula - 2 kostki rosołowe - 1 mniejsza pietruszka - mały kawałek selera - liście laurowe - ziele angielskie - majeranek - 1 łyżka mąki. Przygotowanie:Warzywa obieramy i kroimy na większe kawałki. Następnie wrzucamy do garnka, dodajemy jeszcze kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie i zalewamy wodą. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Odstawiamy z ognia i rozdrabniamy warzywa. Wstawiamy znowu na ogień, dodajemy przyprawy do smaku i gotujemy na małym ogniu. Mąkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody i dodajemy powoli do zupy. Chwilę podgotowujemy i gotowe.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|