Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 20 dag ryżu
- 40 dag filetów z piersi kurczaka
- 25 dag pieczarek
- 1 zielona papryka
- 6 łyżek sosu sojowego
- 1/2 pęczka cebuli dymki
- 4 łyżki wytrawnej sherry
- 6 łyżek oleju
- 1 łyżka startego imbiru
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Zagotować osoloną wodę, wsypać ryż i gotować ok. 30 minut (wg przepisu na opakowaniu). Piersi pokroić w drobne paski. Polać sosem sojowym i odstawić do lodówki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w grubą kostkę. Cebulkę pokroić w krążki. Mięso wyjąć z marynaty. Połowę oleju podgrzać w woku i smażyć mięso przez ok 5 min. Następnie wyjąć. Resztę oleju podgrzać w woku i smażyć w nim warzywa na dużym ogniu przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając. Następnie dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty. Mięso i ryż wymieszać z warzywami. Dodać sól, pieprz do smaku i podgrzać.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!