×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ryż zapiekany po chińsku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł40 min1/5447474
Ryż zapiekany po chińsku

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 20 dag ryżu
- 40 dag filetów z piersi kurczaka
- 25 dag pieczarek
- 1 zielona papryka
- 6 łyżek sosu sojowego
- 1/2 pęczka cebuli dymki
- 4 łyżki wytrawnej sherry
- 6 łyżek oleju
- 1 łyżka startego imbiru
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Zagotować osoloną wodę, wsypać ryż i gotować ok. 30 minut (wg przepisu na opakowaniu). Piersi pokroić w drobne paski. Polać sosem sojowym i odstawić do lodówki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w grubą kostkę. Cebulkę pokroić w krążki. Mięso wyjąć z marynaty. Połowę oleju podgrzać w woku i smażyć mięso przez ok 5 min. Następnie wyjąć. Resztę oleju podgrzać w woku i smażyć w nim warzywa na dużym ogniu przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając. Następnie dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty. Mięso i ryż wymieszać z warzywami. Dodać sól, pieprz do smaku i podgrzać.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu