Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- szklanka ryżu
- 2 duże i dojrzałe banany
- 4 łyżki masła
- 2 szklanki mleka
- 200 g śmietany 30%
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka skórki z cytryny
- 1 łyżeczka cukru pudru
- szczypta cynamonu
PRZEPIS
Dwie łyżki masła roztopić, wsypać umyty ryż i chwilę smażyć, mieszając, aż ryż wchłonie tłuszcz i stanie się szklisty. Dodać cukier, skórkę z cytryny, zalać wrzącym mlekiem i gotować na pół przykryty na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn. Pokrojone w plasterki banany obsmażyć na reszcie stopionego masła i delikatnie wymieszać z ugotowanym ryżem. Śmietanę ubić. Deser włożyć do pucharków, polać bitą śmietaną, posypać cukrem pudrem i cynamonem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!