Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 250 g karkówki
- 300 g ryżu
- 300 g mrożonego zielonego groszku
- 1 kiełbasa
- 1,2 litra bulionu mięsnego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
PRZEPIS
Mięso pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa. Smażyć razem 3 minuty. Dolać trochę bulionu, czosnek drobno pokrojony i dusić 10 minut. Dodać pokrojoną na małe kawałki kiełbasę, ryż, resztę bulionu i zagotować. Wierzch potrawy posypać groszkiem i gotować pod przykryciem. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku, wymieszać i odstawić na 2 minuty. Posypać natką pietruszki.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!