Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie sera feta
- około 100 g szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- olej lub oliwa
PRZEPIS
Mięso podzielić na 4 porcje i dokładnie ale delikatnie rozbić tłuczkiem, najlepiej przez kawałek folii spożywczej lub woreczek, wtedy mięso nie będzie porozrywane. Fetę pokroić w niewielką kosteczkę. Rozmrożony szpinak podsmażyć na odrobinie oleju, dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ser feta, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilkę podsmażyć. Piersi z kurczaka posolić, ale nie za dużo ponieważ farsz jest solony. Na rozbite piersi nakładać farsz i dokładnie zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami lub związać białą bawełnianą nicią. Zwinięte roladki przełożyć na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć na małym ogniu do zrumienienia. Jeśli zostanie odrobina farszu to można z niego zrobić smaczny sos do roladek, podsmażając na patelni, na której było smażone mięso z 2-3 łyżkami śmietany, ewentualnie doprawić do smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!