×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
20-25 zł60 min2/544,512319
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
składniki
- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie sera feta
- około 100 g szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- olej lub oliwa
przygotowanie
Mięso podzielić na 4 porcje i dokładnie ale delikatnie rozbić tłuczkiem, najlepiej przez kawałek folii spożywczej lub woreczek, wtedy mięso nie będzie porozrywane. Fetę pokroić w niewielką kosteczkę. Rozmrożony szpinak podsmażyć na odrobinie oleju, dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ser feta, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilkę podsmażyć. Piersi z kurczaka posolić, ale nie za dużo ponieważ farsz jest solony. Na rozbite piersi nakładać farsz i dokładnie zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami lub związać białą bawełnianą nicią. Zwinięte roladki przełożyć na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć na małym ogniu do zrumienienia. Jeśli zostanie odrobina farszu to można z niego zrobić smaczny sos do roladek, podsmażając na patelni, na której było smażone mięso z 2-3 łyżkami śmietany, ewentualnie doprawić do smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu