Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 5 plastrów szynki
- 1/2 brokuła
- 100 g twarogu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- mąka
- olej do smażenia
PRZEPIS
Plastry szynki posypać solą oraz pieprzem, odstawić do lodówki. Brokuła podzielić na różyczki i wrzucić do gotującej się osolonej wody na 8-10 min. Po ugotowaniu odsączyć, wrzucić do garnka, który postawić na bardzo małym ogniu. Tłuczkiem do ziemniaków podusić brokuła. Następnie dodać pokruszony twaróg i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić z ognia. Gotowy farsz zawinąć w plastry szynki i obtoczyć w mące. Smażyć z każdej strony na bardzo małym ogniu.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!