Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 podwójne filety z kurczaka
- 10 dag startego sera żółtego
- 2 ogórki konserwowe
- kawałek czerwonej papryki konserwowej
- kawałek żółtej papryki konserwowej
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
PRZEPIS
Mięso umyć. Każdy pojedynczy filet przekroić na dwa kotlety. Mięso włożyć w woreczek foliowy i lekko rozbić, oprószyć pieprzem, solą, posmarować cienką warstwą majonezu, posypać startym serem. Ogórki i paprykę pokroić w słupki, ułożyć na mięsie, zawinąć i spiąć wykałaczkami. Następnie roladki obtoczyć w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!