Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 400 g łososia wędzonego w plastrach
- 2 serki śmietankowe typu Almette
- 6 ząbek czosnku
- 4 jajka
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka mąki
- 2-3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Szpinak rozmrozić i odcisnąć. Do zimnego szpinaku dodać 4 żółtka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Zmiksować. Do powstałej masy szpinakowej dodać ubitą pianę z 4 białek i ostrożnie wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć pergaminem i na nim rozsmarować równomiernie masę. Piec około 20 minut w temp. 200 stopni. Na jeszcze ciepłe ciasto nałożyć ściereczkę kuchenną, zwinąć roladę w rulon i wystudzić. Rozwinąć roladę, wysmarować ciasto serkami i ułożyć plastry łososia. Ponownie zawinąć w rulon i ściśle w folię do żywności. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2015-12-23 - 14:32
Nick: ~Hela
A soli i pieprzu to ile mniej więcej?
Dodano: 2015-12-20 - 16:56
Nick: ~Samosia
Zrobiłam i wyszło pyszne.
Dodaj komentarz do przepisu!