×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł40 min4/544.411603
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 400 g łososia wędzonego w plastrach
- 2 serki śmietankowe typu Almette
- 6 ząbek czosnku
- 4 jajka
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka mąki
- 2-3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Szpinak rozmrozić i odcisnąć. Do zimnego szpinaku dodać 4 żółtka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Zmiksować. Do powstałej masy szpinakowej dodać ubitą pianę z 4 białek i ostrożnie wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć pergaminem i na nim rozsmarować równomiernie masę. Piec około 20 minut w temp. 200 stopni. Na jeszcze ciepłe ciasto nałożyć ściereczkę kuchenną, zwinąć roladę w rulon i wystudzić. Rozwinąć roladę, wysmarować ciasto serkami i ułożyć plastry łososia. Ponownie zawinąć w rulon i ściśle w folię do żywności. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2015-12-23 - 14:32
Nick: ~Hela

A soli i pieprzu to ile mniej więcej?


Dodano: 2015-12-20 - 16:56
Nick: ~Samosia

Zrobiłam i wyszło pyszne.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu