| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 opakowanie mrożonego szpinaku- 400 g łososia wędzonego w plastrach - 2 serki śmietankowe typu Almette - 6 ząbek czosnku - 4 jajka - 1 łyżeczka masła - 1 łyżka mąki - 2-3 łyżki bułki tartej - sól - pieprz Przygotowanie:Szpinak rozmrozić i odcisnąć. Do zimnego szpinaku dodać 4 żółtka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Zmiksować. Do powstałej masy szpinakowej dodać ubitą pianę z 4 białek i ostrożnie wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć pergaminem i na nim rozsmarować równomiernie masę. Piec około 20 minut w temp. 200 stopni. Na jeszcze ciepłe ciasto nałożyć ściereczkę kuchenną, zwinąć roladę w rulon i wystudzić. Rozwinąć roladę, wysmarować ciasto serkami i ułożyć plastry łososia. Ponownie zawinąć w rulon i ściśle w folię do żywności. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2015-12-23 - 14:32 Nick: ~Hela A soli i pieprzu to ile mniej więcej? Dodano: 2015-12-20 - 16:56 Nick: ~Samosia Zrobiłam i wyszło pyszne. Dodaj komentarz do przepisu!
|