Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 torebki ryżu
- 2 płaty pangi
- marchewka
- pietruszka
- duża cebula
- łyżka octu
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- słodka papryka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- cukier
- bułka tarta
- olej
PRZEPIS
Rozmrożoną rybę skropić octem i posolić. Następnie pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Po tym czasie rybę obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gotowego ryżu dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć następujące warstwy: połowa ryżu z warzywami, ryba, pozostały ryż. Zapiekać 25 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!