| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Risotto z pangą
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 2 torebki ryżu- 2 płaty pangi - marchewka - pietruszka - duża cebula - łyżka octu - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - słodka papryka - natka pietruszki - sól - pieprz - cukier - bułka tarta - olej Przygotowanie:Rozmrożoną rybę skropić octem i posolić. Następnie pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Po tym czasie rybę obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gotowego ryżu dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć następujące warstwy: połowa ryżu z warzywami, ryba, pozostały ryż. Zapiekać 25 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|