Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 200 g ryżu
- 400 g groszku konserwowego lub świeżego
- 50 g wędzonego chudego boczku
- 1 cebula
- 4 szklanki bulionu (może być z kostki)
- 3 łyżki startego żółtego sera najlepiej parmezanu
- 2 łyżki masła
PRZEPIS
W garnku stopić 1 łyżkę masła i chwilę smażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz boczek, od czasu do czasu mieszając. Następnie wrzucić opłukany i osączony ryż oraz odcedzony z zalewy lub ugotowany groszek, wlać szklankę bulionu, wymieszać i podgrzewać na silnym ogniu 5 minut. Dodać 2 szklanki bulionu, przykryć i gotować około 10 minut, wtedy wlać pozostały bulion, przykryć i gotować jeszcze 10 minut. Ryż nie powinien całkowicie wchłonąć płynu. Gotowy ryż wymieszać z resztą masła oraz serem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!