Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 200 g ryżu
- 200 g mielonego mięsa
- 2 duże cebule
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 g sera żółtego najlepiej parmezanu lub ementalera
- 6-7 szklanek bulionu
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone, smażyć, mieszając, 3-4 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy rozprowadzony 4 łyżkami wody, wymieszać i chwilę dusić razem, po czym wrzucić dokładnie umyty i osączony ryż, wlać 2 szklanki gorącego bulionu, wymieszać. Gotować na dużym ogniu 3-4 minuty, aż ryż wchłonie płyn. Następnie stopniowo dodawać resztę gorącego bulionu, mieszając od czasu do czasu.Doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować na małym ogniu 20-25 minut, aż ryż wchłonie płyn, ale będzie wilgotny. Risotto podawać posypane startym serem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!