×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pulpety z sosem paprykowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł50 min1/5442600
Pulpety z sosem paprykowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
składniki
- 400 g mielonego mięsa
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1/2l bulionu mięsnego
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki soli selerowej
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1/8 l śmietany
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
przygotowanie
Do mięsa dodać jajko, przyprawić solą, pieprzem i wyrobić na sprężystą masę. Następnie mokrymi rękami uformować pulpety (około 8). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać bułkę tartą, pietruszkę, sól selerową, majeranek, 1/8l wody i wymieszać. Wrzucić pulpety i gotować pod przykryciem około 25 minut. Roztopić 2 łyżki masła, dodać mąkę i zrobić z tego zasmażkę. Rozrzedzić ją śmietaną, dodać ostrą paprykę i odstawić na chwilę. Następnie dodać do niej bulion mięsny, chwilę podgotować i dodać pulpety (bez zalewy, w której były gotowane). Doprawić do smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu