Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 40 dag mięsa mielonego
- 20 dag pieczarek
- cebula
- czerstwa bułka
- 1/2 szklanki mleka
- szklanka bulionu
- 2-3 łyżki startego sera
- szklanka śmietanki
- bułka tarta
- oliwa
- 3 łyżki mąki
- jajko
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- przyprawa do mielonego mięsa
- przyprawa do gyrosa
PRZEPIS
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Do mięsa dodać serem, jajko oraz przyprawy, wyrobić. Z mięsnej masy uformować kulki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na oleju. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć. Następnie dodać bulion, doprawić. Dodać usmażone pulpety, przykryć i dusić na małym ogniu ok 10 minut. Pod koniec wlać śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając, podgrzewać, aż sos zgęstnieje, doprawić.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!