×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pulpety w pikantnym sosie pomidorowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł60 min2/543.38241
Pulpety w pikantnym sosie pomidorowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 500 g mielonego mięsa
- 100 g kajzerki
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Sos:
- 2 kostki bulionowe mięsne
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- liść laurowy
- kilka ziaren pieprzu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
PRZEPIS
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę drobno pokroić. Do mięsa dodać odciśnięta bułkę, cebulę, szczypiorek i jajko. Doprawić pieprzem i solą. Masę dobrze wyrobić, formować kulki, obtoczyć je w mące i obsmażać na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Sos: Do rondla wrzucić masło, dodać 2 szklanki wody oraz kostki bulionowe, koncentrat pomidorowy, czosnek roztarty z solą i pozostałe przyprawy. Wymieszać.
Do sosu przełożyć pulpety i dusić pod przykryciem 25 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-10-04 - 01:28
Nick: ~Christina

Bez przesady, w tym daniu nie ma żadnej filozofii. Przypalić się zawsze coś może, zdarza się, ale wystarczy odrobina uwagi i będzie dobrze. Zresztą Twój nick mówi sam za siebie. Zawsze możesz kupić gotowe klopsy w słoiku. :)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu