Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 puszka pomidorów w kostce
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka garam masala
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka papryki
- 2 szklanki szpinaku
- sól i pieprz do smaku
- płatki papryki chilli do smaku
PRZEPIS
1. Rozgrzej 2 łyżki oleju w dużym garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, dopraw solą i pieprzem i gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż cebula stanie się przezroczysta i lekko zarumieniona na brzegach. Następnie dodaj imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż przez chwilkę.
2. Dodaj resztę przypraw i ciecierzycę. Mieszaj do całkowitego połączenia. Następnie dodaj pomidory wraz z sokiem i mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
3. Dodaj mleko kokosowe i delikatnie wymieszaj, aż mleko kokosowe całkowicie się zmiesza z resztą składników. Gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut. Następnie dodaj szpinak, wymieszaj i gotuj razem jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj z ryżem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!