×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Porzeczkowy śmietanowiec

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł60 min3/5103.94064
Porzeczkowy śmietanowiec

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- kolorowa posypka
- 2 opakowania delicji
Biszkopt:
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 0,5 szkl mąki pszennej
- 0,5 szkl mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa porzeczkowa:
- 3 budynie śmietankowe
- 0,5 szkl cukru
- 1 litr soku z porzeczki
Masa śmietanowa:
- 500 ml śmietany 30%
- 2 galaretki cytrynowe
PRZEPIS
Biszkopt: Do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Wlać żółtka, wsypać proszek do pieczenia i obie mąki. Wszystko wymieszać, wylać na blaszkę o wymiarach 25/36 i piec w 180 stopniach od 20 do 25 minut.
Masa porzeczkowa: W pół szklanki soku wymieszać budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać budyń, gotować mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie odstawić, aby masa lekko wystygła. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku, gdy zaczną tężeć wymieszać z ubitą śmietanką.
Na biszkopt wyłożyć ciepłą masę porzeczkową, następnie delicje, masę śmietanową oraz dekoracje.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2015-07-17 - 12:04
Nick: ~sylwia

W przepisie jest sok a nie mleko tam chyba jest mała pomyłka. Pozdrawiam.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu