Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- kolorowa posypka
- 2 opakowania delicji
Biszkopt:
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 0,5 szkl mąki pszennej
- 0,5 szkl mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa porzeczkowa:
- 3 budynie śmietankowe
- 0,5 szkl cukru
- 1 litr soku z porzeczki
Masa śmietanowa:
- 500 ml śmietany 30%
- 2 galaretki cytrynowe
PRZEPIS
Biszkopt: Do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Wlać żółtka, wsypać proszek do pieczenia i obie mąki. Wszystko wymieszać, wylać na blaszkę o wymiarach 25/36 i piec w 180 stopniach od 20 do 25 minut.
Masa porzeczkowa: W pół szklanki soku wymieszać budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać budyń, gotować mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie odstawić, aby masa lekko wystygła.
Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku, gdy zaczną tężeć wymieszać z ubitą śmietanką.
Na biszkopt wyłożyć ciepłą masę porzeczkową, następnie delicje, masę śmietanową oraz dekoracje.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2015-07-17 - 12:04
Nick: ~sylwia
W przepisie jest sok a nie mleko tam chyba jest mała pomyłka. Pozdrawiam.
Dodaj komentarz do przepisu!