Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 plastry polędwiczek wieprzowych
Marynata:
- 3 ząbki czosnku
- 3 gałązki rozmarynu
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sos:
- 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
- 100 g sera gorgonzola
PRZEPIS
Marynata: Polędwiczki wieprzowe natrzeć solą oraz pieprzem, włożyć do miseczki i zalać oliwą z oliwek, dodać rozmaryn, czosnek i odstawić na 2 godziny. Zamarynowane polędwiczki smażyć przez około 10 minut, regularnie odwracając.
Sos: Śmietanę wlać do rondelka i dodać pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotować przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.
Podawać z ryżem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!