Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 15 dag suszonych śliwek
- 15 dag rodzynek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- łyżka kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
PRZEPIS
Śliwki i rodzynki zalać w osobnych naczyniach wodą i odstawić do namoczenia. Następnie osączyć i pokroić na małe kawałki. Mąkę przesiać i wymieszać z solą, jajkami oraz śmietaną. Następnie wlać tyle wody, aby ciasto miało konsystencję śmietany. Do tak przygotowanego ciasta wsypać śliwki oraz rodzynki, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać porcje ciasta i wylewać na patelnie, lekko spłaszczyć i smażyć na złoty kolor. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!