| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Placki ziemniaczane faszerowane pieczarkami
![]() ![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 1 kg ziemniaków - 3/4 szklanki mąki - sól i pieprz do smaku Farsz: - 250 g posiekanych pieczarek - 1 średnia cebula - 2 główki czosnku - pęczek koperku - 1 łyżka oleju - 2 łyżeczki soku z cytryny - sól i pieprz do smaku - szczypta płatków chilli ![]() 2. Przygotowanie farszu: Cebulę posiekaj i podsmaż na łyżce oleju na patelni przez ok 5 minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane pieczarki, sok z cytryny, płatki chilli oraz pieprz i sól. Gotuj razem przez ok 15 minut (do momentu, aż pieczarki będą miękkie, a większość wody odparuje. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj pocięty koperek. 3. W osobnej misce wymieszaj mąkę z ziemniakami i ugnieć ciasto. Uformuj placki i na środek każdego nałóż łyżkę farszu. Zamknij ciasto i uformuj placek. 4. Placki smaż na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż się zarumienią. Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|