Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ptasie mleczko ®:
- 1 l śmietany 30 %
- 3 czerwone galaretki
Biszkopt:
- 4 jajka
- 4 łyżki wody
- 200 g cukru
- 170 g mąki
- 3 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZEPIS
Ptasie mleczko ®: Galaretki rozpuścić w połowie ilości gorącej wody podanej na opakowaniu. Śmietanę ubić i połączyć z zimną galaretką, dobrze wymieszać. Odstawić do stężenia.
Biszkopt: Do białek dodać wodę i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając wsypać cukier i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dobrze wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej blachy i piec w 180 stopniach około 25 minut.
Na gotowy i ostudzony biszkopt wylać tężejące ptasie mleczko i włożyć placek do lodówki do całkowitego stężenia się masy.
Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz E.Wedel sp. z o.o.Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2010-12-03 - 20:59
Nick: ~gość
pycha
Dodaj komentarz do przepisu!