Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2, 3 paski startej czekolady
Biszkopt:
- 6 jaj
- 6 łyżek wody
- 30 dag cukru
- 25 dag mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
- 2 batony Pawełki o smaku toffi
- 1/2 czekolady
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 1/2 kostki margaryny
- 100 g wódki
PRZEPIS
Masa: Batony, czekoladę, mleko i cukier włożyć do garnka i rozpuścić, a następnie ostudzić. Margarynę utrzeć, dodać zimną masę i wódkę.
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z wodą aż będą sztywne. Następnie powoli dodawać cukier i miksować na wolnych obrotach. Później dodać żółtka i wolno miksować. Powoli dodać mąkę i proszek do pieczenia mieszając ciasto. Gdy już będzie wszystko dobrze wymieszane wylać ciasto na przygotowaną blachę i piec w 180 stopniach ok. 20, 25 min.
Gotowy biszkopt przekroić wzdłuż na 2 części. 3/4 masy przełożyć biszkopt, a resztą posmarować wierzch. Posypać czekoladą.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2015-08-12 - 18:34
Nick: ~gra
jaka margarynę?
Dodano: 2013-01-27 - 20:58
Nick: ~kt
ale jaka dajecie czekolade gorzka ?
Dodano: 2013-01-24 - 12:49
Nick: ~kuchcik
super przepis
Dodaj komentarz do przepisu!