Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Biszkopt:
- 6 jaj
- 6 łyżek wody
- 30 dag cukru
- 25 dag mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
- 1 l śmietany 30%
- 200 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 1/2 łyżeczki kakao
- 3 łyżki żelatyny
PRZEPIS
Masa: Żelatynę rozpuścić w pół szklanki ciepłej wody. Ostudzić. Śmietanę ubić, dodając po trochu żelatyny. Cukier i cukier waniliowy wymieszać z kakao przed wsypaniem do śmietany. Jak śmietana będzie zbyt gęsta to dodać zimnego przegotowanego mleka.
Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z wodą aż będą sztywne. Następnie powoli dodajemy cukier i miksujemy na wolnych obrotach. Później dodajemy żółtka i wolno miksujemy. Powoli dodajemy mąkę i proszek do pieczenia mieszając ciasto. Gdy już będzie wszystko dobrze wymieszane wlewamy ciasto na uprzednio przygotowaną blaszkę i pieczemy w 180 stopniach ok. 20, 25 min.
Masę wylać na gotowy biszkopt i placek włożyć do lodówki.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!