| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Pizza ze szprotkami
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:Ciasto:- 40 dag mąki - szklanka wody - 2 dag drożdży - 2 łyżki oleju - tłuszcz do formy - łyżeczka cukru - sól Wierzch: - 20 dag świeżych lub wędzonych szprotek - 25 dag pomidorów - 3 ząbki czosnku - 4 dag kaparów - 12 dag żółtego sera - 4 łyżki oleju - pieprz - sól Przygotowanie:Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić i udusić w 2 łyżkach oleju, dodać zmiażdżony czosnek. Świeże szprotki oczyścić, usunąć łby i ości. Cisto rozwałkować i ułożyć w wysmarowanej formie. Posmarować je olejem i ułożyć na nim cienkie plasterki żółtego sera, polać masą pomidorową, następnie ułożyć szprotki, posypać solą i pieprzem, udekorować kaparami. Odstawić pizzę na 20 minut. Następnie piec ok. 30 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Pizze
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|