Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 30-35 dag mąki
- 1 dag drożdży
- szklanka wody
- łyżka oleju
- tłuszcz do formy
- sól
Wierzch:
- 5 pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- łyżka oleju
- 20 dag żółtego sera cheddar
- kilka czarnych oliwek
- kilka koreczków anchois
- 1 łyżka oregano
- pieprz
- sól
PRZEPIS
Wyrobić ciasto i odstawić je na godzinę do wyrośnięcia. Cebulę drobno pokroić i poddusić na oleju, dodać pokrojone w kostkę pomidory bez skórki, koncentrat, oregano, pieprz, sól i dusić 15 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Posypać ciasto serem. Na koniec udekorować koreczkami anchois, połówkami oliwek i odstawić na 20 minut. Pizzę piec ok. 20 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Pizze
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!