×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pizza florencka

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł70 min2/523.75632
Pizza florencka

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 30 dag mąki
- 2 łyżki oleju
- 2 dag drożdży
- 1/3 szklanki mleka
- szklanka wody
- tłuszcz do formy
- sól
Wierzch:
- 3 cebule
- 3 pomidory
- 4 dag kaparów
- 12 dag żółtego sera
- 4 łyżki oleju
- tymianek
- bazylia
- pieprz
- sól
PRZEPIS
Ciasto drożdżowe wyrobić, odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Cebulę pokroić na półplasterki i podsmażyć na oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Wyrośnięte ciasto ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, ułożyć na nim cebulę i pomidory, posypać kaparami, przyprawami i startym serem. Polać resztą oleju. Piec ok. 20 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Pizze

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2020-06-07 - 09:21
Nick: ~Hanka

Zgadzam się z Pysią, że najprostsze składniki są najlepsze. Mi zawsze wychodzi najlepsze ciasto.


Dodano: 2015-03-16 - 16:28
Nick: ~marii

ja nigdy nie moge trafić z solą, zawsze za mało...


Dodano: 2010-08-31 - 08:36
Nick: Pysia (3941) bhat

Jeśli chodzi o ciasto do pizzy, to zamiast mleka czasami daję samą wodę. Czasami najprostsze składniki na ciasto są najlepsze. Niektórzy dodają jeszcze jajka, ale nie zawsze takie coś wychodzi dobrze.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu