Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- szklanka ryżu
- 2 szklanki jasnego piwa
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 200 g ugotowanego ozora wołowego ewentualnie innego mięsa wołowego
- 150 g bekonu
- 1/2 szklanki śmietany
- 3 łyżki startego żółtego sera
- sól
- pieprz
PRZEPIS
W garnku stopić 1 łyżkę masła i zeszklić na nim pokrojoną drobno cebulę, dodać jeszcze 1/2 łyżki masła, wsypać umyty i osączony ryż, wymieszać, chwilę smażyć, wlać piwo, zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 minut. Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Ryż wymieszać z drobno pokrojonym bekonem i ozorem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, polać śmietaną, posypać żółtym serem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 10-15 minut.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!