Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 400 g mielonego mięsa
- puszka pomidorów przetartych
- 2 puszki białej fasoli
- szklanka bulionu
- pół szklanki czerwonego wina
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżka chili
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- olej do smażenia
PRZEPIS
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na oleju, stale mieszając. Dodać cebulę, czosnek, zalać bulionem i czerwonym winem. Posolić i gotować pod przykryciem. Dodać fasolę, wymieszać i dogotować. Dodać pomidory, przecier pomidorowy, paprykę, chili i pietruszkę. Wymieszać i chwilkę podgotować.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!