×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pikantny kociołek z mielonego mięsa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł40 min1/544.38570
Pikantny kociołek z mielonego mięsa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 400 g mielonego mięsa
- puszka pomidorów przetartych
- 2 puszki białej fasoli
- szklanka bulionu
- pół szklanki czerwonego wina
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżka chili
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- olej do smażenia
PRZEPIS
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na oleju, stale mieszając. Dodać cebulę, czosnek, zalać bulionem i czerwonym winem. Posolić i gotować pod przykryciem. Dodać fasolę, wymieszać i dogotować. Dodać pomidory, przecier pomidorowy, paprykę, chili i pietruszkę. Wymieszać i chwilkę podgotować.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu