PRZEPIS
1. Piersi z kurczaka wraz z marchewką gotujemy w osolonej wodzie przez ok 40 minut (marchew można wyjąć wcześniej, by nie była zbyt rozgotowana. Dla lepszego smaku do wody można dodać 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.
2. W tym samym czasie w osobnym garnku przygotowujemy jaja na twardo.
3. Po ugotowaniu studzimy wszystkie składniki.
4. Następnie piersi kroimy pod skosem na ok. 1 cm plastry i układamy na półmisku.
5. Na piersi za pomocą szprycy lub łyżeczki nakładamy majonez (na każdym z końców plastra).
6. Następnie na środku każdego plastra układamy ćwiartkę jajka, a na majonezie układamy pociętą w paski marchewkę, plastry ogórka, połówki oliwek oraz natkę pietruszki.
7. Pozostałe jajka i natkę można wykorzystać do udekorowania półmiska.
8. Żelatynę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dla lepszego smaku żelatynę zamiast w wodzie można rozpuść w bulionie przygotowanym na bazie kostki rosołowej. Po lekkim przestygnięciu, gdy żelatyna zacznie już lekko gęstnieć nakładamy żelatynę łyżką na udekorowane plastry kurczaka.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!