×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Piersi z kurczaka w galarecie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł90 min3/564,399
Piersi z kurczaka w galarecie

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:


- 2 duże piersi z kurczaka
- 5 jaj
- majonez dekoracyjny
- 1 marchewka
- 1 zielony ogórek
- oliwki
- świeża natka pietruszki
- żelatyna
- kostka rosołowa

Przygotowanie:


1. Piersi z kurczaka wraz z marchewką gotujemy w osolonej wodzie przez ok 40 minut (marchew można wyjąć wcześniej, by nie była zbyt rozgotowana. Dla lepszego smaku do wody można dodać 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.

2. W tym samym czasie w osobnym garnku przygotowujemy jaja na twardo.

3. Po ugotowaniu studzimy wszystkie składniki.

4. Następnie piersi kroimy pod skosem na ok. 1 cm plastry i układamy na półmisku.

5. Na piersi za pomocą szprycy lub łyżeczki nakładamy majonez (na każdym z końców plastra).

6. Następnie na środku każdego plastra układamy ćwiartkę jajka, a na majonezie układamy pociętą w paski marchewkę, plastry ogórka, połówki oliwek oraz natkę pietruszki.

7. Pozostałe jajka i natkę można wykorzystać do udekorowania półmiska.

8. Żelatynę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dla lepszego smaku żelatynę zamiast w wodzie można rozpuść w bulionie przygotowanym na bazie kostki rosołowej. Po lekkim przestygnięciu, gdy żelatyna zacznie już lekko gęstnieć nakładamy żelatynę łyżką na udekorowane plastry kurczaka.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu