×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pierogi z truskawkami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
3-8 zł40 min2/544.34881
Pierogi z truskawkami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1,5 szklanki mąki
- sól
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- 0,5 szklanki ciepłej wody
- 20 dag truskawek
- 4 łyżki śmietany
PRZEPIS
Z mąki, jajka, masła, soli oraz ciepłej wody wyrobić ciasto. Na rozwałkowanym cieście wycinać szklanką kółeczka, wkładając w środek truskawki. Kółka z ciasta składać na pół i zlepiać brzegi. Pierożki gotować w osolonej wodzie ok. 6- 8 minut. Podawać ze śmietaną.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-03-06 - 15:39
Nick: ~pieróg

ja robię ciasto tak mąka,sól szczypta dac do mąki jajko,zarabiam z mlekiem az powstanie ciasto potem wyrabiam dobrze zawijam w sciereczkę zeby nie wyschło dzielę na porcje z jednej porcji robię ok.40 pierogów,nic trudnego


Dodano: 2012-02-07 - 19:15
Nick: ~im

mogłabym prosić kolejność dodawania składników? :) Pytam ponieważ.. pierogi jeszcze nigdy mi nie wyszły... ciasto zawsze było twarde nawet po godzinie gotowania. Jaką konsystencję powinno mieć ciasto? czekam na odpowiedź :) pozdrawiam


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu