Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- słoiczek powideł śliwkowych
- czekoladowa polewa
Ciasto:
- 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 250 g miodu sztucznego
- 100 g margaryny lub masła
- 3 jajka
- 1 opakowanie przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
Masa:
- 3 szklanki mleka
- kostka margaryny
- 2 budynie śmietankowe z cukrem
- 4 łyżki cukru
PRZEPIS
Ciasto: Margarynę i miód roztopić w rondelku. Odstawić z ognia i dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, które chłodzić przez około godzinę w lodówce. Po tym czasie podzielić ciasto na 4 części i upiec 4 placki w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę utrzeć dodając wystudzony budyń.
Placki przełożyć powidłami i masą, a wierzch polać polewą.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!