Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kg filetów z kurczaka
- 2 ugotowane marchewki
- 1 duża cebula
- 300g pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1,5 łyżki majeranku
- 1,5 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- czarny pieprz
- sól
- 3 łyżki bułki tartej + do formy
- 1 jako
- fix do kotletów mielonych
- olej
PRZEPIS
Mięso i marchewki zmielić, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę a cebulę posiekać. Pieczarki zetrzeć na tarce i razem z cebulą smażyć na łyżce oleju. Do mięsa z marchewką dodać ostudzoną cebulę z pieczarkami, czosnek, posiekany szczypiorek, jajko i 3 łyżki bułki tartej oraz wsypać fix, majeranek i pieprz cytrynowy. Doprawić czarnym pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać. Masę włożyć do średniej keksówki posmarowanej olejem i posypanej bułką tartą. Piec około 60 minut w 200 stopniach C.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!