×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Perfekcyjne brownie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł60 min2/544.5224
Perfekcyjne brownie
Perfekcyjne brownie
Perfekcyjne brownie
Perfekcyjne brownie

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 10 łyżek roztopionego masła
- 1 szklanka cukru
- 2 duże jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1/2 szklanki roztopionej mlecznej czekolady
- 3/4 szklanki mąki
- 1/4 szklanki kakao
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 szklanka pokruszonej czekolady (mleczna, gorzka)
PRZEPIS
1. Rozgrzej piekarnik do 178 stopni C. Wyłóż małą blaszkę (ok 24x24cm) papierem do pieczenia.

2. Roztopione masło wlej do dużej miski, a następnie dodaj cukier i mieszaj, aż uzyskasz gładką masę.

3. Dodaj jajka oraz ekstrakt wanilii i mieszaj intensywnie przez ok 1 minutę.
Następnie dodaj roztopioną czekoladę i ponownie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.

4. W osobnej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, kakao oraz sól, a następnie dodaj je do płynnej masy.

5. Na końcu do połączonych składników dodaj pokruszoną czekoladę (chipsy czekoladowe) i delikatnie wymieszaj.

6. Piecz przez ok 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź przed podaniem przez ok 30 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu