Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 kaczka
- 1 kg podgardla wieprzowego
- 4 marchewki
- 3 pietruszki
- kawałek selera
- 4 średnie cebule
- 3 jajka
- bułka tarta
- vegeta
- sól
- pieprz
- tłuszcz do formy
PRZEPIS
Warzywa obrać i umyć. Kaczkę oraz podgardle także umyć i razem z warzywami ugotować do miękkości. Następnie wszystko odcedzić i ostudzić (z mięsa usunąć kości). Mięso wraz z warzywami zmielić. Tak przygotowaną masę mięsno-warzywną wymieszać z jajkami i taką ilością bułki, aby nie była zbyt rzadka. Doprawić solą, pieprzem oraz vegetą. Masą wyłożyć wysmarowane tłuszczem foremki o wymiarach 15x32 cm. Piec godzinę w temperaturze 200 stopni.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!