×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Pasta jajeczno - warzywna

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł20 min1/563,79437
Pasta jajeczno - warzywna

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
składniki
- 5 jajek
- 5-6 rzodkiewek
- ogórek świeży
- papryka najlepiej po połowie czerwonej i żółtej
- 2-3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- około 3-4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i drobno posiekać. Rzodkiewki, ogórek i oczyszczoną z nasion paprykę dokładnie umyć. Ogórka nie obierać ze skórki, usunąć natomiast nasiona (nasion nie używamy ponieważ zawierają dużo wody). Rzodkiewki, paprykę i ogórka pokroić w drobna kosteczkę, następnie dodać je do jajek, delikatnie wymieszać, dodać szczypiorek, sól i pieprz do smaku
oraz majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Można również dodać świeży koperek oraz kiszonego ogórka. Dobrze smakuje taka pasta także z grzybkami marynowanymi. Podawać do świeżego pieczywa.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-03-07 - 16:01
Nick: ilka_86 (3236) bhat

uwielbiam wszelkie smarowidła do chleba, ale takiej pasty jeszcze nie próbowałam, najwyższy czas to zmienić:) jadłam jajeczną i jajeczno-pomidorową:) pozdrawiam serdecznie


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu