Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 4 cienkie długie parówki
- 150 g sera żółtego
- 3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki zimnego masła
- 1 szklanka jogurtu, maślanki lub kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka soli
- 1-2 łyżeczki oregano
- kawałek żółtej papryki
- kawałek czerwonej papryki
- 1 szklanka pokrojonej na małe kawałki fasolki szparagowej
PRZEPIS
Do miski wsypać mąkę, proszek, sodę, sól, oregano oraz masło pocięte na kawałeczki. Wszystko razem wyrobić na ciasto lub miksować mikserem z haczykami. Parówki ugotować i pokroić w plasterki, dodać do ciasta razem z pokrojonym w kostkę serem oraz warzywami. Na końcu wlać śmietanę (jogurt, maślankę). Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na posypaną mąką deskę i rozgnieść na placek ok. 30x25cm. Powycinać kwadraty, ułożyć je na blachę wyłożoną pergaminem i piec w 180 stopniach.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!