| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Parówki z warzywami w cieście
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 4 cienkie długie parówki- 150 g sera żółtego - 3 szklanki mąki - 1/2 szklanki zimnego masła - 1 szklanka jogurtu, maślanki lub kwaśnej śmietany - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1 łyżeczka soli - 1-2 łyżeczki oregano - kawałek żółtej papryki - kawałek czerwonej papryki - 1 szklanka pokrojonej na małe kawałki fasolki szparagowej Przygotowanie:Do miski wsypać mąkę, proszek, sodę, sól, oregano oraz masło pocięte na kawałeczki. Wszystko razem wyrobić na ciasto lub miksować mikserem z haczykami. Parówki ugotować i pokroić w plasterki, dodać do ciasta razem z pokrojonym w kostkę serem oraz warzywami. Na końcu wlać śmietanę (jogurt, maślankę). Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na posypaną mąką deskę i rozgnieść na placek ok. 30x25cm. Powycinać kwadraty, ułożyć je na blachę wyłożoną pergaminem i piec w 180 stopniach.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|