| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Papryka nadziewana mięsem mielonym
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 500g mięsa mielonego- 4 średnie czerwone papryki - 1 cebula - 1 jajko - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól - pieprz Przygotowanie:Paprykę myjemy odcinamy czubek tam, gdzie jest zielona łodyżka i oczyszczamy paprykę z nasion. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy, cebulę, pietruszkę, doprawiamy do smaku i wyrabiamy. Do środka papryki wkładamy mięso. Otwór przez, który wkładaliśmy mięso przykrywamy odciętą wcześniej częścią papryki. Wkładamy tak przygotowane papryki do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach aż papryka będzie miękka czyli tak około 50 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2012-10-23 - 09:17 Nick: ~Damian No i super nareszcie normalny przepis bez Kuskusu Asparagusu i liści figowca zrywanych o poranku ! Propouje mielone wymieszać z ryżem a na górę pod "dekielek" łyżeczka kukurydzy - extra ! Dodaj komentarz do przepisu!
|