| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Ogórki małosolne
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 kg ogórków gruntowych- 1,5 litra wody - 1,5 łyżki soli kamiennej - liście czarnej porzeczki lub wiśni - 1/2 główki czosnku - kopr - chrzan - liść laurowe - ziele angielskie Przygotowanie:Ogórki umyć. Na spód słoja włożyć: koper, liście laurowe, chrzan, ziele angielskie i ząbki czosnku. Na końcu ogórki. Wodę zagotować i do gotującej się wody dodać sól. Ogórki zalać wrzątkiem i za dwa dni mamy pyszne gotowe ogórki.Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2020-08-22 - 19:42 Nick: ~Bryza Robię tak ogórki, ale wody nie gotuję,biorę z kranu oraz łyżkę czubatej soli na taki słoik jaki jest na zdjęciu. Wychodzą super. Dodaj komentarz do przepisu!
|