×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ogórki konserwowe słodko-kwaśne

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł20 min1/563.920967
Ogórki konserwowe słodko-kwaśne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- małe ogórki
- 3,5 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- liście laurowe
- ziele angielskie
- cebula
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki cukru
- 2-3 marchewki
- gorczyca
- koper
PRZEPIS
Do wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki cebulę, sól, cukier i wszystko zagotować. Do 2-3 słoików litrowych włożyć umyte ogórki, marchewkę obraną i pokrojoną w grubsze słupki, gorczycę oraz koper. Zalać je przygotowaną wcześniej i lekko przestygniętą zalewą (zalewy nie odcedzać - cebula, liście oraz ziele angielskie mają wpaść podczas wlewania do słoików). Zamknąć słoiki, włożyć do garnka z wodą i zagotować. Gdy woda 2-3 razy zabulgocze, wyłączyć ogień i ostrożnie wyjąć słoiki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-07-20 - 11:29
Nick: ~aaa

na 3,5 szkl. wody 1szkl. octu chyba żart


Dodano: 2011-02-03 - 12:20
Nick: agata1722 (418) yhatyhatyhat

kurcze uwielbiam te ogórki są jednym z przetworów który robię w naprawdę dużych ilościach wręcz masowych stosuje później zimą je do wszystkiego do sałatek, kanapek, obiadów....


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu