Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 250 g margaryny
- 1 szklanka kwaśnej śmietany 18%
Masa:
- 3 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 4 duże jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 margaryna do pieczenia
PRZEPIS
Ciasto: Margarynę posiekać, dodać mąkę, śmietanę i zagnieść ciasto. Odstawić je na 2 godziny do lodówki, a następnie podzielić na dwie części i rozwałkować. Przełożyć na blachy wyłożone papierem. Piec 20-30 minut na złoty kolor.
Masa: Zagotować 2 szklanki mleka z cukrami. Pozostałe mleko wymieszać z jajkami i mąkami, wlać powoli do gotującego się mleka ciągle mieszając gotować, aż masa nabierze konsystencji budyniu. Kiedy wystygnie utrzeć z margaryną i przełożyć nim ciasta. Posypać cukrem pudrem. Ciasto rozwarstwia się tak jak ciasto francuskie.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!