Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto naleśnikowe:
- 2 szklanki mleka
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- olej do smażenia
Farsz:
- 400 g mrożonego szpinaku
- 1 ser brie
- 3-4 ząbki czosnku
- ok. 100 ml słodkiej śmietany 30-36%
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
PRZEPIS
Ciasto naleśnikowe: Podane składniki prócz oleju wymieszać razem na jednolitą masę. Z powstałego w ten sposób ciasta usmażyć na oleju naleśniki.
Farsz: Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. Na dużej patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilkę przeciśnięty lub posiekany drobno czosnek. Następnie dodać szpinak, podsmażyć. Ser drobno pokroić i dodać do szpinaku wraz ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawami. W razie potrzeby można dodać czosnek granulowany. Smażyć do rozpuszczenia się sera.
Naleśniki posmarować farszem szpinakowym, zwinąć w rulon i ponownie chwilkę podsmażyć z obu stron.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!