Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 200 g mąki
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- 2 łyżki oleju
Farsz:
- 500 g twarogu
- 20 śliwek
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- cukier do smaku
- 2 łyżki miodu
- cukier puder do posypania
PRZEPIS
Ciasto: Do mąki dodać jajko i mleko, wymieszać, aby nie było grudek. Z tak przygotowanego ciasta smażyć na oleju naleśniki.
Farsz: Twaróg doprawić do smaku cukrem i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać.
Śliwki pokroić na połówki i przez chwilę podsmażyć w miodzie, by się lekko skarmelizowały.
Naleśniki posmarować serowym farszem, ułożyć na nich po kilka śliwek, po czym zawinąć i lekko podsmażyć. Na koniec posypać cukrem pudrem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!