Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 szklanki mleka
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- pół łyżeczki oregano
- 300g mięsa mielonego
- kilka pieczarek
- 1 średnia cebula
- 1 torebka sosu bolońskiego
- kawałek sera żółtego
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
PRZEPIS
Naleśniki robimy z mleka, jajka, mąki i oregano, które mieszamy razem, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy. Cebulę obieramy i kroimy na drobną kosteczkę. Pieczarki także drobno kroimy. Cebulę podsmażamy na złoty kolor. Sos robimy wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy do niego mięso, pieczarki i cebulę. Chwilkę jeszcze dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy naleśnik-sos-naleśnik-sos...aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinien być sos, na który układamy plasterki żółtego sera. Wkładamy to do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i trzymamy ok. 25 minut tak aby ser się roztopił.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!