Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Naleśniki:
- 2-2,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 3 jajka
- pieprz
- sól
- około 1/4 szklanki oleju
Farsz:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 2,5 kostki białego sera
- 2-3 duże cebule
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Naleśniki: Wszystkie składniki zmiksować i z uzyskanego w ten sposób ciasta usmażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
Farsz: Ziemniaki zmielić razem z białym serem lub dokładnie ugnieść widelcem, dodać posiekaną i zeszkloną na tłuszczu cebulę, doprawić do smaku (farsz powinien być doprawiony na ostro).
Na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu, zwinąć jak krokiety. Przed podaniem podgrzać na patelni lub zapiec przez kilka minut w piekarniku. Można podawać posypane zeszkloną cebulką.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!