Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 250 g mąki
- 1/2 l maślanki
- 2 jajka
- szczypta soli
- tłuszcz do smażenia
Farsz:
- 400 g mięsa mielonego
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka sosu sojowego
- 4 łyżki bułki tartej
- pół szklanki bulionu mięsnego
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Ciasto: Do mąki dodać 2 jajka, sól, stopniowo dodawać maślankę i wyrobić gładkie ciasto. Na patelni usmażyć naleśniki.
Farsz: Mięso wymieszać z sosem sojowym, śmietaną, bułką tartą i jednym jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Naleśniki posmarować farszem mięsnym i zawinąć. Ułożyć jeden przy drugim w głębszej patelni lub brytfance, zalać bulionem i dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać z keczupem lub sosem pomidorowym.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!