Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody
- 0,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 5 łyżek oleju
- 25 dag sera twarogowego
- 2 cebule
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 marchewki
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Jajka wbić do naczynia, dodać 2 łyżki oleju, sól i miksując dodawać mąkę, mleko i wodę. Ciasto odstawić na 30 minut, następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Ziemniaki i marchewkę ugotować, odcedzić, ugnieść tłuczkiem do ziemniaków lub przepuścić przez maszynkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na łyżce oleju i dodać do ziemniaków. Do przestudzonej masy ziemniaczanej dodać ser twarogowy, sól i pieprz do smaku, wszystko razem wymieszać by powstała gładka masa.
Farsz nakładać na usmażone naleśniki i zwijać w rulony. Tak przygotowane naleśniki zrumienić na pozostałym oleju.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2010-12-05 - 21:36
Nick:
mania (2624) 



Robie bardzo podobne nalesniki , ale z marchewka jeszcze nie robilam , trzeba bedzie wyprobowac nowy smak.
Dodaj komentarz do przepisu!