×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Mus kawowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
3-8 zł15 min2/524.710836
Mus kawowy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1,5-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 200ml śmietany 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
PRZEPIS
Kawę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Czekoladę pokroić na drobne wiórki lub zetrzeć na tarce. Dodać ją do rondelka z kawą i podgrzewając mieszać aż czekolada się rozpuści. Następnie dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. W razie potrzeby podgrzać. Uzyskaną w ten sposób masę odstawić do ostygnięcia od czasu do czasu mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę i wymieszać dokładnie z zimną masą. Deser przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki. Można go udekorować śmietaną oraz wiórkami czekolady. Jeśli ktoś nie lubi gorzkiej kawy może czekoladę gorzką zastąpić mleczną lub dodać więcej cukru pudru.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2010-09-20 - 12:29
Nick: ~olcia31135

Super przepis. Bardzo łatwe do zrobienia i pyszne oczywiście ! :)) polecam


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu