Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 250 g gorzkiej czekolady
Opcjonalnie:
- masło orzechowe
- wiórki kokosowe
- wiórki czekoladowe do dekoracji
PRZEPIS
1. W misce umieszczonej nad wrzącą wodą roztop gorzką czekoladę wraz z mleczkiem kokosowym, tak by uzyskać jednolitą płynną masę czekoladową. Masę cały czas mieszaj, by czekolada nie przywarła do dna. Czekoladę z mleczkiem można również roztopić w mikrofalówce, należy jednak uważać by nie przegrzać czekolady.
2. Gotową masę umieść w lodówce na ok. 3 h. Masa po tym czasie powinna zgęstnieć.
3. Kiedy masa czekoladowa jest już schłodzona, wyjmij ją z lodówki i miksuj przez ok. 1 minutę, aż masa stanie się puszysta. Przełóż do pucharków.
Opcjonalnie: do masy w trakcie miksowania można dodać masło orzechowe lub np. wiórki kokosowe. Deser dekorujemy owocami lub tartą czekoladą/wiórkami kokosowymi.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!