| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Mus czekoladowy na mleczku kokosowym
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 puszka mleczka kokosowego- 250 g gorzkiej czekolady Opcjonalnie: - masło orzechowe - wiórki kokosowe - wiórki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie:1. W misce umieszczonej nad wrzącą wodą roztop gorzką czekoladę wraz z mleczkiem kokosowym, tak by uzyskać jednolitą płynną masę czekoladową. Masę cały czas mieszaj, by czekolada nie przywarła do dna. Czekoladę z mleczkiem można również roztopić w mikrofalówce, należy jednak uważać by nie przegrzać czekolady.2. Gotową masę umieść w lodówce na ok. 3 h. Masa po tym czasie powinna zgęstnieć. 3. Kiedy masa czekoladowa jest już schłodzona, wyjmij ją z lodówki i miksuj przez ok. 1 minutę, aż masa stanie się puszysta. Przełóż do pucharków. Opcjonalnie: do masy w trakcie miksowania można dodać masło orzechowe lub np. wiórki kokosowe. Deser dekorujemy owocami lub tartą czekoladą/wiórkami kokosowymi. Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|