Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 250 g mielonego mięsa
- 2 cebule
- 100 g pieczarek
- 150 g zielonego groszku
- 1 papryka
- ząbek czosnku
- pół szklanki bulionu mięsnego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli ziołowej
- pieprz
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- olej do smażenia
PRZEPIS
Cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę. Mięso i cebulę podsmażyć na oleju. Dodać czosnek, słodką paprykę, zalać bulionem i dusić 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Z papryki usunąć nasiona i pokroić ją w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Paprykę wraz z grzybami dodać do mięsa, wymieszać, doprawić do smaku. Dodać groszek i chwilkę gotować pod przykryciem. Gotową potrawę posypać pietruszką.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!