Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
OD AUTORA
Przepyszna sałatka z makaronem, zielonymi oliwkami i tuńczykiem. Do przygotowania wybrałam makaron orzo, który jest bardzo delikatny i sprawia, że sałatka jest lekka. Idealne danie na kolację lub zimną przekąskę do pracy.
SKŁADNIKI
- szklanka makaronu orzo (lub innego ulubionego makaronu)
- oliwki (ok 100g)
- puszka tuńczyka w sosie własnym (130g)
- oliwa z oliwek
- majonez
- sól i pieprz do smaku
PRZEPIS
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Do ostudzonego makaronu dodaj łyżkę oliwy z oliwek, pokrojone oliwki oraz tuńczyka (bez zalewy).
3. Dodaj sól i pieprze do smaku oraz majonez (wedle uznania). Ja dodałam łyżkę :) Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na ok 30 minut.
Smacznego!
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!